Ana havza barajlarına gelen su yüzde 37 azaldı!
Türkiye elektrik üretiminde ortalama yüzde 25'lik paya sahip olan hidroelektrik santrallerin barajlarına gelen su miktarı uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 37 azaldı.

Türkiye elektrik üretiminde ortalama yüzde 25'lik paya sahip olan hidroelektrik santrallerin barajlarına gelen su miktarı uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 37 azaldı.
1 Ocak - 21 Kasım tarihleri arasında ana havza barajlarına uzun yıllar ortalamasına göre 68,6 milyar metreküp su gelirken, 2016'da bu miktar 60,1 milyar metreküpe, içinde bulunduğumuz 2017 yılında ise 43,4 milyar metreküpe geriledi.
Bu gerileme ile 2017 yılında önceki yıla göre gelen su miktarı yüzde 28, uzun yıllar ortalamasına göre ise yüzde 37 azalmış oldu.
Hidroelektrik santraller ile sağlanan elektrik üretim miktarının düşmesine neden olan bu durum, elektrik talebinin karşılanabilmesi için doğal gaz santralleri ile daha fazla elektrik üretimi yapılmasına neden oluyor.
Sektör temsilcileri; Aralık, Ocak aylarında ülke genelinde doğal gaza olan talebin artmasına bağlı olarak 2016'da olduğu gibi doğal gaz kısıntısı yaşanabileceğini, doğal gaz arzının öncelikle sanayi tüketiminden başlanarak azaltılabileceğini tahmin ediyor.
verimli, yerel, temiz enerjili geleceğe..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Güneydoğu'daki Kuraklık Elektrik Üretimini de Etkiledi
Yağmur Suyu Toplama Sistemi Zorunluluğu Getirildi
EÜAŞ'a ait 178 MW santralin daha özelleştirilmesine onay verildi
Son 8 yılın en düşük HES kaynaklı aylık elektrik üretimi yapıldı
Hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesi
EÜAŞ'a ait 4 HES için özelleştirme ihalesi gerçekleştirilecek
Fırat Nehri'nde yılın ilk yarısında 8 milyar 899 milyon kWh elektrik üretildi
HESİAD'ın Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi